Dirigenter

Michael Lagerström

Michael Lagerström är verksam som dirigent, flöjtist och flöjtpedagog och är sedan 2013 S:t Eriks Orkesterförenings huvuddirigent. Han leder även sedan tio år Svenska Järnvägars Musikkår och har sedan 2002 återkommande dirigerat bl.a. Eskilstuna Orkesterförening, Sundbybergs Orkesterförening och Mälaröarnas Musiksällskap.

Michael har en flöjtpedagogexamen från Stockholms Musikpedagogiska Institut (SMI) och har även tagit ensemblepedagogexamen med Carl-Otto Erasmie som lärare. Han har vidareutbildat sig i partiturstudium hos Claes Mehritz Pettersson och gick 2005-2006 en dirigentutbildning på Örebro Musikhögskola under ledning av Ralf Sjöblom.

Wille Sundling

Wille Sundling medverkar sedan lång tid tillbaka som en mycket uppskattad dirigent för vår orkester under någon produktion varje år. Han är välkänd för Stockholmspubliken efter 41 år som violinist i Kungliga Filharmonikerna och som mångårig dirigent för Stockholms Ungdomssymfoniorkester (SUSO).

Utöver detta har Wille i 30 år undervisat på Kungliga Musikhögskolan och i 20 år varit medlem av Crafoord-kvartetten. Han har som violinist och/eller dirigent turnerat över hela världen, har varit solist med bl.a. Beethovens violinkonsert samt framträtt på konserter tillsammans med storheter som Danny Kaye och Victor Borge. Ett antal inspelningar på grammofon (bl.a. med Duke Ellington) och för radio/TV finns också med bland meriterna.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close